Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

CAMP DE TREBALL A LES GAVARRES

Estany de l'IRTA en procés de neteja

La primera quinzena de juliol les Gavarres van comptar amb un grup de joves de 15 a 17 anys que han dut a terme tasques de recuperació del massís. Els treballs s'han centrat al municipi del Baix Empordà de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura doncs Monells és el poble que ha acollit el camp de treball.

Durant la primera setmana els  esforços es van centrar a tornar a fer visibles l’estany i els safareigs del jardí romàntic de la Finca Camps i Armet, netejar el sender d’accés al molí d’en Frigola i els elements patrimonials del seu entorn -Forn de cals d'en Puigmiquel, aqüeducte, rec-. També es va treballar en la neteja del corriol d’accés i l’entorn de la font de les Mallenes o de can Mustera. 

Durant la segona setmana els participants van netejar abocaments incontrolats de residus al Daró, van fer feines de seguiment de les poblacions de peixos d'aquest riu, van elaborar cairons per poder col·locar al terra de l’església de Sant Cebrià dels Alls, que s'està restaurant al cor de les Gavarres, i van començar a adequar l'entorn de la rajoleria de Can Frigola per preparar les activitats de la cuita de rajols que s'esdevindrà la propera tardor.

A més a més els nois i noies van poder gaudir d'activitats de lleure i coneixement de l'entorn amb tallers d'astronomia, elaborció d'escombres de bruc, visita al museu Terracotta, i excursió als camins de ronda de la Costa Brava entre Llafranc i Palamós.

El camp de treball va ser organitzat pel Departament de Benestar Social i Família (Generalitat de Catalunya) a través de la Direcció General de Joventut, la gestió de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la col·laboració del Consorci de les Gavarres.

Empreses institucions col·laboradores del camp de treball:

Museu Terracotta

Construccions Burgos Gasull

Argiles Bisbal

Sorelló,S.L.

Rajoleria de Can Marc, de Regencós/Joan Ferrer

Josep Matés, Miquel Jover

IRTA de Monells

Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek