Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Acció de neteja al riu Daró (Gavarres)

El dissabte 5 d'abril va tenir lloc una trobada voluntaria de neteja del riu Daró afectat per abocaments de residus incontrolats. L'acte va estar organitzat per la Fundació Prevenció de Residus i de Consum amb la participació de 500 voluntaris de l'entitat Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. A més a més, van col·laborar amb l'acte els ajuntaments de La Bisbal i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, la Fundació Prevenció Residus, el Consorci de les Gavarres, els Agents Rurals del Baix Empordà i l'Associació Retorna. L'activitat de dissabte és un acte més dins de la campanya Desembruta.

Durant l'activitat de dissabte es va netejar un tram de 2 km del diu Daró. Riu inclós a la Xarxa Natura 2000 per la riquesa de fauna i flora que atresora. En total els escoltes van retirar 14 tones de deixalles que la gent ha anat abandonant de forma incontrolada en aquest punt. En els contenidors s'hi distingia: ferralla, runa, aparells elèctrics, mobles, envasos, etc. Els Agents Rurals van dimensionar la problemàtica dels abocadors incontrolats amb la dada que al llarg del 2013 van documentar 90 abocadors a les Gavarres.

Una jornada com la que es va viure el passat diumenge serveix per sensibilitzar sobre aquest greu comportament incívic i presentar-lo com un problema rellevant i actual; amb un impacte que va més enllà del món mediambiental.

Notícia al TN Comarques de TV3 del 07/04/2014. Minut 2:50

Diari de Girona

Diari Ara (www.ara.cat)

Diari Ara Girona

Vilaweb

Vídeo de l'acció Desembruta al youtube

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek