Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Èxit del IX Aplec de Sant Cebrià dels Alls

El passat diumenge 15 de setembre vam celebrar el IX Aplec de Sant Cebrià dels Alls. Aquesta festa recupera per un dia un indret al cor de les Gavarres conegut com a Camós. La diada esdevé un moment de trobada dels antics veïns del conjunt de masos dispersos i dels seus descendents. Tot i l'èxit de participants d'aquest any l'aplec continua mantenint el caràcter entrenyable, familiar i gavarrenc.

L'Aplec va començar amb una xerrada-taller sobre les enginyoses i antigues tècniques de traginar llenya. Depenent de la llenya i dels bosquetans que participaven a la jornada es traginava d'una manera o d'una altra. El taller conduit per l'Eduard Baulida va comptar amb la col·laboració d'en Pere Colomer, en Lluís Boadas, en Lluís Pla i en Josep Matés. Antigues paraules com oberdada, civira, biard, feixina, forca, burro, etc van tornar a ser sentides.

Després de la xerrada-taller vam poder escoltar una lectura a càrrec de l'Anna Burrassó d'un text sobre Sant Cebrià dels Alls extret del llibre "Pobles perduts" i un recital a càrrec de la soprano Maite Mer. El dinar popular va ser servit pel Celler d'en Quim de Santa Cristina.

Durant la diada també es va presentar la cervesa Gavarra amb les seves tres varietats. Per últim, cal dir que la Federació d'ADF va netejar i desbrossar l'indret.

Vídeo de l'oberdada

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek