Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Inauguració de la restauració del Pont Gran de la Font Picant de Madremanya

Nombrosos veïns i gavarrencs es van afegir a la celebració.

Dissabte 31 de gener, al matí, es van inaugurar les obres de restauració del Pont gran de la Font picant de Madremanya, un element de la Zona d’interès etnològic de les Gavarres. La inauguració v ser presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

La Zona d'Interès Etnològic de la Font Picant de Madremanya és un conjunt format per la font d’aigües carbòniques i ferroses, les restes de l'edifici que l'aixoplugava, i els dos ponts, el petit i el gran, que foren construïts per transportar l’aigua de la font mentre es va explotar comercialment.

El Pont gran de Madremanya que avui dóna servei al pas de tot tipus de vehicles (turismes, maquinària forestal, bombers, etc.) patia tot un seguit de patologies arquitectòniques que en feien perillar el seu estat de conservació, la seva resistència al pas de vehicles, a la vegada que no comptava amb les mesures de seguretat adients.

En aquest sentit, des del Consorci de les Gavarres s’ha aconseguit el finançament necessari per poder abordar la seva restauració amb la voluntat de conservar l’element patrimonial i garantir la seguretat del pas a través tant a peu com per a tot tipus de vehicles.

Segons l’arquitecte de l’obra, el Sr. Lluís Pujol, la intervenció al pont Gran ha volgut diferenciar l’estructura original dels nous elements que s’hi afegeixen per motius funcionals i de seguretat. A la barana i a la base del paviment s’ha optat per un nou material, l’acer corten. És d’un color que recorda l’aigua ferruginosa de la font Picant i els troncs pelats de les alzines sureres. S’ha col·locat en làmines de mides i gruixos diferents que formen plecs, girs i lleugeres inclinacions, buscant formes orgàniques que juguin amb la llum i les formes naturals de l'entorn forestal. La intervencií ha deixat visibles les pedres guarda-rodes originals del pont.

El Departament de Cultura ha col·laborat amb el Consorci de les Gavarres amb una aportació de 103.000€ provinents del fons de Caixes des del 2008 al 2014. Gràcies a aquesta aportació, el Consorci ha pogut crear una àrea de gestió del patrimoni cultural que entre d’altres actuacions, ha impulsat la realització d’aquesta obra.

El pressupost concret d’execució i direcció d’obra de la intervenció ha estat de 63.664,25 € i ha comptat amb el finançament d’un PUOSC del Departament de Governació i Relacions Institucionals (46.626,40 €), de la Diputació de Girona (8.000 €), del Departament D’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (5.137,85 €) i del Consorci de les Gavarres (3.900 €). L’obra ha estat executada per l’empresa Burgos Gasull S.L

 

La Vanguardia

El Punt

Diari de Girona

Diari de Girona 2

ACN

EuropaPress

ABC

20minutos

twitter

 

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek