Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Mor el pi de Can Gallaret, un dels gegants del bosc de les Gavarres

El pi de Can Gallaret ha mort. La suma de varis factors ambientals adversos com els danys a la capçada per la nevada del març de 2010,  les sequeres i  l'atac dels escolítids que afecten a les pinedes de la zona ha acabat sent letal per a la supervivència d'aquest arbre d'edat avançada.

La mort d'aquest arbre monumental se suma a la d'altres pins monumentals gavarrencs que ha anat succeïnt els darrers anys, com les dels pins de Mas Salvador, a Panedes, o la del pi de Romanyà. 

El pi de can Gallaret, a tocar de la Marqueta i de les runes del mas que li dóna nom, a la Bisbal d'Empordà, era un pi de llei o pinyer (Pinus pinea) que feia 420 cm de perímetre mesurats a 1,5 m d'alçada del terra .

Altres pins pinyers de bona mida, encara vius, són el pi de l'Aulet, a tocar del Rissec, a Monells, o el pi de Can Mercader, a tocar de la Verneda, a Cassà de la Selva.

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek