Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Mor en Lluís de la Deixesa

En Lluís a la carbonera de Cànoves.

El matí de Nadal, a la Bisbal, va morir als 90 anys en Lluís Pla Pasqual. En Lluís neix l'any 1923 i viu la seva infantesa a la Deixesa, un mas als contraforts de les Gavarres. Va treballar fent totes les feines relacionades amb el bosc: de pelador, de llenyataire, de carboner,de  rabassaire,...sempre vinculat a aquestes muntanyes.

Tenia un gran coneixement de les Gavarres, la gent que hi vivia, els seu patrimoni, els noms dels llocs.. Aquest coneixement el va saber transmetre a les generacions futures atenent a tothom que s'hi interessava i participant, com un dels informadors principals, al projecte de recerca etnològica "Gavarres memòria i futur" realitzat als anys 90 per l'Associació d'Amics del Patrimoni.

A l'any 93, amb en Simon Cruanyes, encén de nou una carbonera a Can Baulida, precursora de l'actual festa de la carbonera que se celebra cada any a Sant Climent de Peralta i a on en Lluís no hi ha fallat mai.

L'any 1997, a la 1ª edició dels Premis Les Gavarres, va guanyar la primera edició del Premi Cirera d’Arboç.

En els darrers anys ha participat també activament en la recuperació de l'aplec de Sant Cebrià dels Alls, que reuneix els antics veïns i descendents d'aquesta parròquia oblidada i que ha esdevingut punt de trobada dels interessats per la conservació i millora del massís.

Amb en Lluís, els treballadors del Consorci hem après moltes coses...hem anat fer bruc, hem fet feixines, hem fet escombres, hem parat lloelles, hem cuit carbó...el trobarem a faltar!

Descansi en pau.

 

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek