Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Prevenir la peste porcina és cosa de tots.

A Europa s’han declarat diversos focus de pesta porcina africana, la qual cosa té una greu incidència econòmica pel sector porcí.

La pesta porcina africana és una malaltia que afecta als porcs senglars i porcs domèstics i presenta uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i transport de bestiar. Cal destacar no obstant que no té cap risc per a la salut de les persones.

A dia d’avui no s’ha declarat cap cas de la malaltia a Catalunya. No obstant això, per tal d’impedir que entri al nostre territori, el millor que podem fer és prevenir-la.

Per aquest motiu us demanem la vostra col·laboració per tal d’incrementar la vigilància per detectar possibles porc senglars malalts o morts, i seguir les indicacions que ha definit el Servei de Prevenció en Salut Animal i que trobareu en concret en el material que us adjuntem:

1. Un cartell adreçat a caçadors i altres usuaris del medi natural (boletaires, esportistes, excursionistes...) on es recomana no tocar els porcs senglars trobats morts i avisar als Agents Rurals.

 2. Un tríptic en el qual s’inclou informació general de la malaltia i instruccions per a caçadors, ramaders i usuaris del medi natural per evitar l’entrada de la PPA a les explotacions de porcí.

Evitar la pesta porcina africana és cosa de tots i per tant, us demanem que ens ajudeu a fer-ne difusió.

És molt important seguir totes aquestes instruccions i extremar les mesures de bioseguretat per impedir l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya.

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek