Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres

Projecte de restauració de Sant Cebrià dels Alls

El projecte de restauració de l'església es va redactar al 2002 per l'arquitecte Toni Aguilar. El document el va promoure el Consorci de les Gavarres i es va financiar amb el suport del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i el Fons comunitari FEOGA. El projecte marca diferents fases d'intervenció en l'edifici i són les que es van executant des del 2006.

La primera intervenció entre el 2003 i el 2004 va servir per desbrossar i netejar de vegetació l'entorn de l'església i reconstruir el mur perimetral de la plaça i les escales d'accés al cementiri.

Les obres, inciades al juny de 2006, han servit per renovar el teulat i per consolidar estructuralment l’església, garantint-ne l’estabilitat mitjançant la col•locació de tirants.

L’arquitecte i responsable de la direcció facultativa de l’obra, que ha comptat també amb l’assessorament: del Servei de Monuments de la Diputació de Girona. Els treballs han estat executats per l’empresa Construccions Lagraña Bravo,S.L. de Vulpellac.

El pressupost invertit en aquesta primera fase han estat 57.039,00 €, finançats per la Diputació de Girona, 35%, el Departament de Cultura, 21%, Fons Feder, 21%, i el Departament de Medi Ambient i Habitatge, 23%.

Al 2007, abans d'iniciar la segona fase a l'interior del temple es va procedir a l'excavació arqueològica de l'interior de la nau. Si voleu més informació consulteu l'apartat dels resultats de l'excavació.

Així doncs, al 2008 les obres es van traslladar a l'interior de l'església on, després de protegir les restes arqueològies, es va procedir a sanejar i renovar el revestiment de les parets i el sostre. En l'execució dels treballs, la sobredita empresa, ha emprat tècniques i materials tradicionals com el morter de cals fet amb cals gavarrenca provinent de les pedreres calcàries de Girona.

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek