Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

Una vintena de voluntaris retiren més d'una tona d'espècies exòtiques al Daró

Diumenge 13 de març, en el marc del Projecte Tejiendo Redes, impulsat per la Xarxa de Custòdia del Territori i Obra Social la Caixa, i per celebrar el Dia de les espècies autòctones, vam fer una jornada de treball voluntari per eliminar espècies exòtiques invasores al riu Daró, espai inclòs a la Xarxa Natura 2000.

Una vintena de voluntaris van enretirar 1.100 Kg de figueres de moro (Opunties sp.), a més d’alguna yucca i residus urbans que embrutaven l’espai.

L’acció és la continuació d’un projecte d’eradicació d’aquest gènere de plantes crasses i punxents que el Consorci de les Gavarres havia executat l’any anterior. La jornada va servir per fer el manteniment dels nous exemplars que han germinat del banc de llavors del sòl, eliminar nous exemplars trobats, que es desconeixien en el moment d’executar el projecte, i per eliminar el focus de plantes mare, prèvia autorització dels propietaris, situats en l’enjardinament d’un mas proper.

Tot i que caldran nous treballs de repàs i manteniment en els anys propers estem molt satisfets per la implicació dels voluntaris, per la difusió de la problemàtica que amb motiu de la jornada s’ha fet, i per que aquest espai natural d’alt valor de conservació ha quedat una mica més net de plantes foranes invasores. 

Agraïm la participació a tots els voluntaris i la col·laboració a l'empresa Burgos-Gasull que va cedir el material necessari per a la jornada.

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek