Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres Consorci de Les Gavarres
Et trobes a: inici - Noticies

HA MORT EN JAUME ABEL

HA MORT EN JAUME ABEL

 

Jaume Abel Planagumà

Bosquetà, coneixedor, amant, defensor i divulgador de les Gavarres.

Premi Cirera d’Arboç en la seva IIa edició (1998)

En Jaume es va incorporar al Consorci de les Gavarres l’any 2002 quan la nostra entitat va assumir la gestió de la finca de Can Vilallonga, on era el guarda i treballador forestal.

Va créixer a la casa veïna, al molí de Can Vilallonga, i sempre més va estar vinculat a la vida del massís, sempre implicat i compromès amb la salvaguarda d’aquest espai.

Bosquetà metòdic i rigorós, fi, gran treballador, tenia una estima especial per la lleva del suro.   

Estimava la llengua catalana, corregia sempre als seus interlocutors, buscava raonaments etimològics per les paraules, reivindicava lèxic en desús  i toponímia oblidada.

Gran coneixedor, cercador i descobridor de restes arqueològiques, com la Cista de l’Abel a Sant Sadurní de l’Heura, s’ interessava sobretot per la prehistòria. Sempre estava disposat a treballar per a la recuperació del patrimoni.

Naturalista autodidacta, va ser acompanyant i informador d’estudiosos de les més diverses disciplines.

Excursionista incansable, promotor de caminades organitzades per la Colla Excursionista Cassanenca, com la Travessada de les Gavarres o la Marxa de Primavera, feia guiatges per les Gavarres a tothom qui li ho demanava.

Intuïtiu, curiós, observador, analític, polemista, tossut, amb criteri propi, savi,...ha estat un personatge entranyable dels que deixen petja.

Descansi en pau.

Els companys del Consorci de les Gavarres

3 de setembre 2010

  • Patrocinadors :
Consorci de les Gavarres - Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès) - 17121 Monells - Tel. 972 64 36 95 consorci@gavarres.cat
Gestor web Comunicatek